Ötszáz tonna almát osztanak ki

Az első kamionok már útnak is indultak. Az ajándék almát nagycsaládosoknak, egyedül élő időseknek, fogyatékkal élőknek és nélkülöző embereknek juttatja el a két segélyszervezet. A tizennégy kilogrammos ládákban érkező gyümölccsel az ország egész területén igyekeznek megajándékozni a rászorulókat.


Az egyenként több mint huszonegy tonnás szállítmányok a budapesti intézmények mellett a máltai szervezet miskolci, kecskeméti, debreceni, győri, tatai és pécsi regionális központjaiba érkeznek, onnan pedig már a szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei viszik tovább az ajándékot a távolabbi településekre. Az alma kiosztásába bekapcsolódik a Baptista Szeretetszolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is. A Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül két kamion a dunántúli régióba, négy kamion Kelet-Magyarországra és további kettő Budapestre szállít. A református szeretetszolgálat az adventi időszakra szervezett melegétel-osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .