Szent Erzsébettel a szegényekért

Az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyei Karitász munkatársai és önkéntesei november 19-én százötven rászorulónak osztottak élelmiszercsomagot: lisztet, rizst, tésztát, tarhonyát, konzerveket, valamint krumplit és almát. A családok nagy örömmel fogadták az adományokat.

November 23-án országszerte több tízezer kenyeret készíttettek a plébániai karitászcsoportok. A kenyereket a szentmiséken megáldották, és a családok, a karitászönkéntesek elvitték otthonaikba, vagy megajándékoztak vele egy-egy rászorulót.


A főegyházmegye területén hétezer-ötszáz cipót osztottak szét a plébániákon. Ezen a napon délután a józsefvárosi Szent József-templomban hajléktalanoknak mutatott be szentmisét Michels Antal atya, majd a mise végén minden résztvevő kapott egy kenyeret.

November 24-től karácsonyig valamennyi Lipóti pékségben kapható lesz Szent Erzsébet kenyere, amelynek árából a pékség tíz forintot adományoz a Katolikus Karitásznak az éhező gyermekek megsegítésére.

Fotó: Csapó Viktória

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .