Osztrák püspökök Esztergomban

A szomszédos püspöki konferenciák kapcsolattartásának ezek a találkozók jelentik egyik formáját. A látogatás során a két ország főpásztorai megbeszélést folytattak a Szent Adalbert Konferencia Központban az új evangelizáció, az életvédelem aktuális kérdéseiről, a vasárnap mint ünnepnap és pihenőidő védelméről, a magyarok lelkipásztori ellátásáról Ausztriában, valamint az állandó diakónusok szerepéről az egyházban.

A püspökök Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke vezetésével szentmisét mutattak be április 23-án az esztergomi bazilikában, majd közösen imádkoztak Mindszenty József hercegprímás sírjánál. A főpásztorok április 23-án, Szent Adalbert ünnepén a bazilikában mutattak be szentmisét, amelyen Erdő Péter bíboros, prímás szentbeszédében felidézte Szent Adalbert alakját, akit ma egyként tisztelnek németek, csehek, lengyelek, magyarok és Róma város keresztényei. Beszédét így fejezte be: „A hitben való szolidaritásnak szép alkalma, ha szomszédos országok püspökei találkoznak egymással. Ezért olyan nagy öröm, hogy ma az osztrák püspöki kar tagjait fogadhatjuk itt, Esztergomban. A bécsi városmisszió óta újra erősebben érezzük, hogy szolidárisnak kell lennünk egymással a misszió területén, közösen is keresnünk kell a választ korunk nagy hitbeli és erkölcsi kihívásaira. Ehhez kérjük Szent Adalbert vértanú püspök közbenjárását valamennyiünk számára.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..