Ősszel Pécsre és Szombathelyre figyelünk

Az ülés résztvevői először beszámolókat hallgattak meg az elmúlt időszak egyházmegyei, illetve országos rendezvényeiről. Szó esett az Országos Katolikus Ifjúsági Vezetőképző (Hajszoló) helyzetéről.
Ezután beszámolók hangzottak el a sydney-i ifjúsági világtalálkozót értékelő, illetve a 2011-es madridi ifjúsági világtalálkozót előkészítő, a Világiak Pápai Tanácsa által szervezett, Rómában tartott konferenciáról, valamint a Német Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának Fuldában megrendezett ifjúságpasztorációs tanácskozásáról. A hazai országos programok közül a jubileumi XXX. Márianosztrai Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat és a tavaszi nagymarosi ifjúsági találkozó tapasztalatairól is szó esett. A résztvevők a májusban megtartott KIVINET (Keresztény Ifjúsági Virtuális Hálózat http:// kivinet.hu) konferencián elhangzottakról is meghallgattak egy összegzést.
Ősszel két kiemelt rendezvényre is sor kerül: október 23. és 25. között rendezik meg a pécsi regionális taizéi találkozót, november 12. és 14. között Szombathelyen pedig konferencia lesz közép-európai katolikus ifjúsági vezetők részére.
Az ülésen szó esett még a KözösPont Misszió munkájáról, a MIJARC (Vidéki és Földművelő Katolikus Fiatalok Nemzetközi Mozgalma) bulgáriai konferenciájáról, valamint a Katolikus Ifjúsági Mozgalom (KIM) közgyűléséről.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .