Örömteli közösség Budakalászon

– Ilyenkor még nyilvánvalóbb, hogy a budakalászi emberekben is megvan a vágy a közösség építésére, még akkor is, ha sokan falak mögé zárkóznak, és csak alvó városnak tekintik a lakóhelyüket. Az egy héttel ezelőtti családi nap képei is azt bizonyítják, hogy él a közösség, és jó érzés, hogy ezt bíboros úrnak is megmutathattuk – mondta el a plébános. Elődje, Szabó Sándor újíttatta fel a budakalászi istenházát, s a tavalyi évben a Szent István-telepen felszentelték a város másik templomát is. A közelmúltban az önkormányzat anyagi támogatásával régészeknek sikerült feltárniuk a kálvárián Budakalász ősi templomát, amely, miután az idén szép díszkő burkolatot kapott, újra spirituális központtá válhatott a településen élők számára. Az egyházközség közel három éve készült már a vizitációra. Az előkészületek alatt a plébános minden templomi csoporttal megbeszélte a teendőket.


 

– A plébánián nagyon fontos szerepet tölt be a cserkészek csapata, ahova több mint kétszázan tartoznak. Jelentős a házas hittanos csoport is, amelynek tagjai elkötelezett keresztény emberekként erős magját alkotják a kalászi közösségnek. A vizitáció csúcspontja a pénteki keresztút és az esti szentmise volt. Másnap pedig a Szent István-telepi templom új tabernákulumát áldotta meg a bíboros úr. A vizitáció megerősíti és bátorítja a közösséget, hogy jó úton járunk az örömhír továbbadásában, a hitoktatásban, a szegények és a betegek ellátásában. A bíborosi látogatás abban is segít, hogy újult erővel építhessük Krisztus egyházát – fogalmazott Kálmán József plébános.

RB

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .