Örömhordozók

A vasárnapi szentmisén Bíró László, az MKPK családreferens püspöke hangsúlyozta, hogy a fogyasztói társadalom eltárgyiasuló világában csak a szentségi alapokon álló család élete jelenthet menedéket az ember számára. Ebben a szent közösségben
– amelyet két szentség, a keresztség és a házasság ölel körül – a jelen lévő természetfölötti által a szeretet bontakozik ki mindnyájunk számára. Csak ebben a közösségben élhetjük meg igazán személyes létünket, és lehetünk szolidárisak, örömhordozók, lelki sérülések gyógyítói.A liturgia végén a püspök és a ferences atyák külön áldásban részesítették az egyedülállókat, az együtt járókat, a jegyeseket, a fiatal házasokat, a gyermeket várókat és gyermekre vágyókat, a házaspárokat, a családokat és a családi közösségeket.
Az áldás Isten közelségének, szeretetének jele. Tavaly is több olyan pár jött el erre az alkalomra, akiknek azt mondták az orvosok, hogy nem vállalhatnak gyermeket. Közülük egy család visszajelzett, hogy meghallgatásra talált a kérésük, és az áldást követő időszakban megkapták a gyermekáldás ajándékát, amelyet ők az Istenanya közbenjárásának tulajdonítanak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..