Örökségünk továbbépítéséért

Jótékonysági koncert Kartal Ernő emlékére – Utolsó szavai, amelyeket testvérére és lelki testvéreire bízott, a nemzetért viselt aggodalmat és az istenbe vetett bizalmat fejezték ki. Életében mindenkivel szót értett, művészekkel, politikusokkal, egyszerű emberekkel, hajléktalanokkal, akikkel gyakran együtt ebédelt az őáltala alapított ingyenkonyhán. Szívén viselte a kisgyerekes családok ügyét, a helyi „Mocorgós” közösség lelkivezetője volt.

Kartal Ernő volt minorita tartományfőnök emlékére, születésének 80. évfordulója alkalmából jótékonysági hangversenyt rendezett a minorita rend, a miskolci Nagyboldogasszony plébánia és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a miskolci minorita templomban. A koncert adományait az életveszélyessé vált miskolci Nagyboldogasszony műemlék templomnak és orgonájának felújítására fordítják – mondta Várhelyi Krisztina főszervező. A koncerten fellépett Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Cardinal Mindszenty kórus, Fülep Márk fuvolaművész és a Fráter kórus. Seregély István nyugalmazott egri érsek ünnepi beszédében kiemelte: ez az ünnepi est, keresztény értékeket felmutató alkalom, fel kell hogy ébressze a hallgatók lelkiismeretét Miskolc értékeinek megőrzésére. Az ezeréves múltat vagy továbbvisszük, vagy beleveszünk. Itt kell továbbépítenünk az örökséget, Ernő atya örökségét is – mondta a főpásztor. Habár jelentős összegű adomány gyűlt össze, az mégis csak a töredéke a szükséges összegnek. A megyei közgyűlés és a város is támogatásáról biztosította a minorita közösséget. Az adományokon kívül keresik a pályázati lehetőségeket és a külföldi támogatások lehetőségét – mondta Kalna Zsolt tartományfőnök -, hogy az életveszélyessé vált templom felújítása minél hamarabb megvalósuljon.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .