Orgonaszó az istentiszteleten

Augusztus 21–22-én délelőtt Fekete Anikó, Magyarországon és Németországban végzett egyházzenész irányításával intonációs kurzusra kerül sor, mely elsősorban a népénekek orgonás bevezetésének lehetőségeit kívánja megismertetni az érdeklődőkkel, az egészen egyszerű, technikai tudást alig igénylő formáktól az összetettebb, látványosabb megoldásokig. Ennek folytatásaként augusztus 22-én délután Fassang László tart improvizációs kurzust a budai Szent Ferenc sebei- templom orgonáján.

Augusztus 23–24-én az istentiszteleti orgonás repertoár bővítésére nyílik lehetőség Enyedi Pál és Bódiss Tamás vezetésével. Ennek anyaga jórészt a kisebb, egymanuálos, pedál nélküli hangszereken is játszható, könnyű barokk prelúdiumok és fúgák stílushű előadása. A darabok elsősorban a három éve megjelent és nagy sikert aratott Organum Officians gyűjtemény első kötetéből, illetve a készülő további kötetekből valók.

Jelentkezési határidő: július 31. Részletes tájékoztatás és jelentkezési lap a www.kantorkepzo. lutheran.hu honlapon található.


E. P.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..