Online cigány rádiót indít a Mária Rádió

A Romano Maria Radio célja, a Mária Rádió küldetéséhez hűen, a társadalom lelki-szellemi megerősítése a Katolikus Egyház tanítása mentén. Az új adó segíteni szeretné a roma társadalmat abban, hogy vallásosságát egyéni és közösségi szinten, sajátos hitéleti igényei szerint kifejezhesse és megélhesse. A Romano Maria Radio megszólaltatja többek között a cigányság anyanyelvi imáit, bemutatja család- és gyermekszeretetét, életörömét, gyönyörű muzsikáját, mély hitét, az elhunytak iránti kegyeletét. A személyes életutak feltárásából és bemutatásából erőt meríthetnek mások is, látva, hogy bármilyen mélységből van kiút a hit által.
A Romano Maria Radio teret nyit a cigányoknak arra, hogy óvják, megélhessék és a keresztény értékek mentén bemutassák kultúrájukat, beszélhessenek történelmünkről és hagyományainkról, kifejezhessék véleményüket az őket érintő társadalmi kérdésekről. A nem cigányok pedig lehetőséget kapnak arra, hogy megismerhessék és megérthessék cigány testvéreiket. A rádió egy olyan közösséget formáló eszköz, amely alkalmat teremt arra, hogy cigányok és nem cigányok párbeszédet folytathassanak, s megtalálják egymással a közös hangot.
A Romano Maria Radio mottója épp ezért: Pe jekh shib, vagyis: Egy nyelven. Az új rádióadó segíti az önmagunkkal és az Istennel való egység megvalósítását, az egységes nyelv megtalálását cigányok és nem cigányok között, a kereszténység fényében.
A Mária Rádióban a világ több mint hetven országában önkéntesek tevékenykednek, így a Romano Maria Radio műsorait cigány önkéntesek készítik majd.

Forrás: Mária Rádió

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .