Ökumenikus imahét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége tavaly elfogadta, hogy az Ökumenikus Imahét országos nyitó istentiszteletének vasárnapja (január 21.) 2018-tól az üldözött keresztényekért való imádkozás vasárnapja is legyen. Az országos ünnepi nyitó istentiszteletet a budapesti Szent István-bazilikában tartják január 21-én, vasárnap 19 órakor. Erdő Péter bíboros mond szentbeszédet, és igét hirdet Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke. Az ünnepi liturgiában a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházainak vezetői szolgálnak.
Áldást és imádságot mond David Hamid anglikán segédpüspök, valamint Paul Sayah pátriárkai vikárius, a maronita pátriárka külügyi vezetője. Az istentiszteleten részt vesz Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
A 2018-as imafüzet anyagát a Karib-térség egyházai készítették elő. A kiadványt egy ökumenikus munkacsoport szerkesztette Kenneth Richards kingstoni római katolikus érsek, az Antillák Püspöki Konferenciája ökumenikus megbízottja és Gerard Granado, a Karibi Egyházak Konferenciája főtitkára vezetésével.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .