Nyolcadik lett a magyar válogatott a papi futsal-Eb-n

Fotó: Pexels.com

 

Az Adriai-tenger partján fekvő Bar városában rendezték a magyar válogatott utolsó mérkőzését, amelyen a hazai csapat tagjai a 7. helyért csaptak össze a koszovói lelkipásztorokkal, és végül 3:0-s vereséget szenvedtek.
A kontinensviadal végeredménye:
1. Portugália, 2. Bosznia-Hercegovina, 3. Lengyelország, 4. Horvátország, 5. Szlovákia, 6. Románia, 7. Koszovó, 8. Magyarország, 9. Szlovénia, 10. Ukrajna, 11. Ausztria, 12. Fehér­oroszország, 13. Olaszország, 14. Montenegró, 15. Csehország, 16. Albánia, 17. Szerbia.
A magyar csapat összeállítása: Grunda Dávid, Fejes Csaba, Gorcsa Péter, Kocsis Dániel, Farkas László, Portik Lóránt, Rockenbauer Barnabás, Szabó Tamás, Stefán Zoltán, Veress Zoltán, Tracsek Oszkár, Topsi Bálint. Edző: Bozóky Imre.
A magyar papi válogatott a 2018-as, Bres­ciában rendezett Európa-bajnokságot a 4. helyen zárta, amely az együttes eddigi legjobb eredménye volt. A bravúr sajnos az idén elmaradt, nem sikerült előrelépnie a kissé átszervezett nemzeti csapatnak.
Bozóky Imre edző így értékelte a montenegrói kontinenstornát: „Nagyon jól játszottunk a selejtezőmeccseken, szépen meneteltünk a csoportunkban. Az Eb fordulópontja számunkra a portugálok elleni találkozó volt, ahol a rendes játékidőt 1:1-gyel zártuk, ám büntetőkkel kikaptunk. Egyetlen büntető hiányzott ahhoz, hogy a legjobb négy között folytassuk a küzdelmet. Ez a meccs sokat kivett a játékosokból, és a vereség megtörte a lendületünket. A 8. hely nem hangzik igazán jól, de most ez így alakult. Mindennek ellenére látok előrelépést a csapat játékában, ami biztató lehet a jövőre nézve.”
A soron következő papi futsal-Európa-bajnokságnak Prága ad otthont, 2020. február 17. és 20. között.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .