Nyereményjáték

Idén ismét a leghosszabb össznemzeti zarándokvonat indul a Dunántúlról Budapesten át Erdélybe, Székelyföldre. A Csíksomlyó Expressz szombathelyi indulást követően a Győr-Sopron-Moson megyei vasútállomásokon is megáll, így Sopronban, Kapuvárott, Csornán, Győrött, Komáromban és Tatabányán is. Budapestről a Székely Gyorssal összekapcsolva, közös szerelvényként, a vonat továbbindul az egykori keleti határaink felé, majd Csíksomlyón és másnap az ezeréves határon több százezer honfitársunkkal együtt lelki értelemben visszavesszük Nagy Magyarországot!

Harmadik fordulós feladatsorunk: A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz össznemzeti zarándokvonat programjáról szól.

A Kárpáteurópa utazási iroda 2015-ben is Magyarország legnagyobb vasúti szerelvényeként összevonva indítja el Budapestről a két zarándokvonatot. A Csíksomlyó Expressz természetesen idén is Szombathelyről, majd Sopronon, Csornán, Kapuváron, Győrött, Komáromon, Tatabányán megállva érkezik Budapestre a Keleti pályaudvarra. Itt csatlakozik hozzá a fővárosból induló Székely Gyors, majd együttesen Szolnokon, Püspökladányon és Debrecenben utasokat felvéve érik el Nyírábrány/Érmihályfalvát a jelenlegi magyar–román határt. Innen – Nagyváradon megállva – érkeznek meg Kolozsvárra.

Az útvonal innen már a festői Székelyföldre vezet. A látnivalók változatossága miatt a Csíksomlyó Expressz zarándokai a felcsíki falvakban, a Székely Gyors utasai pedig az alcsíki településeken szállnak meg, épp fordítva, mint a korábbi években volt szokásos.

A program második napján vonattal érkeznek Csíksomlyóra, ahonnan gyalogosan több százezer magyar-székely zarándokkal együtt indulnak a szentmisére.

Az utazás harmadik napja az új zarándokhelyre, az Ezeréves határhoz, Gyimesbükkre vezet. Sajnos a következő napon véget ér ez a gyönyörű, lélekemelő program. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Székelyföldről a változatosság kedvéért az északi útvonalon, tehát Gyergyószentmiklós, Déda, Dés, Zsibó, Zilah, Nagykároly útvonalon érkezik Érmihályfalva/Nyírábrány határállomásra, majd Debrecen, Püspökladány, Szolnok irányában érkezik Budapestre, ahol a Keleti pályaudvaron a Székely Gyors útja véget ér. A Csíksomlyó Expressz természetesen a Dunántúlon halad hazafelé, ahol ugyanazokon az állomásokon megáll, mint az odaúton. A program elolvasható és foglalható a www.karpateuropa.hu címen.

a) Honnan indul a Csíksomlyó Expressz?

1 Sopron
X Szombathely
2 Budapest

b) Hol csatlakozik a Csíksomlyó Expresszhez a Székely Gyors?

1 Szolnok
X Püspökladány
2 Budapest

c) Hol lesznek elszállásolva a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors utasai?

1 Csíki településeken
X Csángóföldön
2 Szatmár megyében

d) A Székely Gyors – Csíksomlyó Expressz melyik erdélyi nagyvároson keresztül érkezik meg Székelyföldre az odaúton?

1 Nagyvárad
X Kolozsvár
2 Mindkettő

e) Milyen útvonalon halad hazafelé a zarándokvonat Magyarországra?

1 Észak-Erdély
X Bánát, Bánság
2 Dél-Erdély

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .