Nivegy-völgy régi-új központja

A felújítással az eredeti státuszát nyeri majd vissza az épület, vagyis öt falu lakossága veszi „birtokba”, és az egyházin kívül lesz civil közösségi funkciója is. A tervek szerint a helyi turizmus és a kulturális élet otthonává válik, ugyanakkor – elsősorban közösségi vállalkozás révén – gazdaságilag a saját lábára áll.


A Forster Központ által támogatott mintaprojektben a kulturális és épített örökség megőrzését kívánják összeegyeztetni a Nivegy-völgy és a helyi közösség fejlesztésének szempontjaival. A kezdeményezés fontos része, hogy nem „fentről” határoznak az épület jövőjéről, hanem minden területen bevonják a döntésekbe a helyi lakosságot.

A kezdeményezés még csak most indult el – augusztus 30-án tartották meg a nyitóeseményt, amelyen bemutatták a nagyközönségnek az épület műemléki értékeit, a felújítás menetét, valamint bemutatkoztak a munkatársak, akik a felújításon dolgoznak.

Forrás: facebook.com/csicsoiplebania

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .