Neumayer Katalin elismerése

Neumayer Katalin az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát magyar–könyvtár szakon. Az Országos Széchényi Könyvtárban, majd a Színházi Intézetben és a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban dolgozott könyvtárosi, illetve muzeológusi munkakörben. 1995-ben vette át a Magyar Kurír főszerkesztői munkakörét. Az évtizedeken át csak előfizetők számára elérhető hetilap megreformálása olyan feladatot jelentett, amely az egyház életében is mérföldkőnek számított. Vezetésével 2005-ben a nyomtatott hetilap internetes portállá alakult, kilépve ezzel a nyilvánosság elé, és állandó missziós teret nyitva az egyháznak. A Magyar Kurír 2010-ben ismét megújult: a kor növekvő elvárásaihoz igazította arculatát, frissítette rovatszerkezetét, és hang-, illetve video anyagokkal bővítette kínálatát.

 

A díjjal a püspöki kar elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet Neumayer Katalin csaknem két évtizeden keresztül végzett hazánk katolikus hírügynökségének vezetőjeként.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .