Főpásztori látogatás Budán

A Svábhegy lejtőjének alján, a Sas-hegy és a Németvölgy találkozásánál található területen az alapítást követően jelentős építkezésekbe kezdtek, de a háború miatt ezeknek csupán egy részét fejezték be. Elkészültek a templom alapfalai, amelyekre a szocializmus évei alatt egy szolgáltatóházat építettek. A plébánia tulajdonába visszakerült épületben 2000-ben egy urnatemetőt létesített az egyházközség, s már elkészültek egy plébániai és egyházmegyei központ kialakításának tervei is.


Az előnyös városi környezetben található plébánia – mint Györgydeák Márton plébános elmondta – gyűjtőhelye a környék katolikus híveinek, akiknek számos jól működő csoport kínál közösségi programokat. Az 1934-ben épített egyszerű, puritán stílusú, kívül-belül felújított templom és kulturált, parkosított környezete harmonikus imádságos jelenlétet biztosít minden betérő számára.

 

Advent második vasárnapján, a hívekkel zsúfolásig megtelt templomban a bíboros tizennyolc fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

 

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .