Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Fotó: Thaler Tamás

 

A testületet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek hívta életre, elnöke Áder János köztársasági elnök. A bizottság tagjai a legfőbb közjogi méltóságok, a tudományos és a kulturális élet jeles képviselői, a gazdasági élet és a média prominens személyiségei.
A bizottság tagja mások mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Darák Péter, a Kúria elnöke, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Pintér Sándor belügyminiszter, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, valamint Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye.
Erdő Péter bíboros köszöntőszavai után a bizottság elnöke, Áder János köztársasági elnök nyitotta meg az ülést. Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára ismertette a szervezés jelenlegi állását, és szólt a rendezők előtt álló két év kihívásairól. Ezt követően Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember, a Salt Communications tulajdonos ügyvezetője mutatta be a kongresszus arculati tervét és kommunikációs stratégiáját. A bizottság tagjai megvitatták az elhangzottakat, majd közös imádsággal zárult az ülés.

Forrás: NEK Általános Titkárság

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .