Hogy ne győzhessen a gonosz

Fotó: Vatican News

 

Szeptember 29-én, szombaton a Szentszék közleményt adott ki: Ferenc pápa a rózsafüzér imádkozására hív mind­annyiunkat – hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól, és Szent Mihály segítsen minket a gonosz ellen folytatott küzdelemben.
A Szentatya úgy határozott, minden hívőt arra kér az egész világon, hogy októberben, Mária hónapjában imádkozza el mindennap a rózsafüzért; így kapcsolódjunk össze egy közösségben és bűnbánatban mint Isten népe, amely Isten Szent Anyját és Szent Mihály arkangyalt arra kéri, hogy óvja meg az Egyházat az ördögtől, akinek célja mindig az, hogy elszakítson bennünket Istentől és egymástól.
Az elmúlt napok során, a balti országokban tett látogatása előtt a Szentatya találkozott Frédéric Fornos SJ atyával, az Imaapostolság vezetőjével, akit arra kért, hogy továbbítsa kérését az egész világon minden hívőnek, és hívjon meg mindenkit arra, hogy együtt imádkozzák a rózsafüzért az ősi Oltalmad alá futunk… invokációval és a Szent Mihály arkangyalhoz intézett imádsággal együtt, mivel Szent Mihály az, aki megvéd minket és segít a gonosszal folytatott harcunk során (vö. Jelenések könyve 12,7–12).
Az invokáció a következőképpen hangzik:
Oltalmad alá futunk, Istennek szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, mindenkor dicsőséges és áldott Szűz!
A világ minden hívőjéhez intézett kérésével a Szentatyának az a célja, hogy kérjük Istennek Szent Anyját, vegye az Egyházat óvó palástja alá, így őrizze meg a gonosz, a nagy vádló támadásaitól, és egyben tegye egyre tudatosabbá a jelenben és a múltban elkövetett vétkeket, hibákat, visszaéléseket illetően, valamint buzdítsa arra, hogy ezek ellen habozás nélkül harcoljon, hogy a gonosz felül ne kerekedhessen.
A Szentatya másik kérése, hogy októberben a rózsafüzér imádkozását XIII. Leó pápa imájával zárjuk:
Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Fordította: Koszoru Péter

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .