Németország

Hogy hitelesebb és vonzóbb legyen a fiatalok számára is, nem annyira szervezetekben, hanem az Istennek való önátadás újrafelfedezésében kellene kitűnnie. Lelkipásztori szolgáltató típusú egyház helyett arra kellene törekednie, hogy az emberekkel együtt dolgozzék az evangelizálásban. (KAP)

Az érsek „beilleszkedési problémái”

München új érseke, Reinhard Marx (képünkön), aki Westfália szülötte, első száz müncheni napja után elmondta: még vannak „inkulturációs” (beilleszkedési) problémái. Amikor nemrég az FC Bayern futballcsapata kupagyőzelmet aratott a Borussia Dortmund felett, még nem tudott „egészen” örülni. Sőt, a hosszabbítás során „titokban" azt gondolta, ráférne szegény Borussiára egy kupagyőzelem. – Amikor a szivart kedvelő főpásztort arról kérdezték, mit szól a bajorországi vendéglőkben bevezetett dohányzási tilalomhoz, visszafogottan válaszolta: „Törvénytisztelő állampolgár vagyok, ha a parlament így döntött, betartom mindaddig, amíg a magánéletem nem érintett.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .