Nem minden lefutásból lesz gól

Fotó: Lambert Attila

 

Július 24-én kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Szívből gratulálunk azoknak, akiknek sikerült bejutniuk valamelyik intézménybe. Akik viszont a ponthatár alatt maradtak, azoknak Böjte Csaba ferences szerzetes gondolatait szánjuk vigasztalásul.
Urunk, Jézus Krisztus gyakran mondta, hogy legyünk tökéletesek, mint mennyei Atyánk. A mennyei Atyában nagyon csodálom azt a hűséget, hogy elindított egy Föld nevű projektet, megváltással, Ádámmal, Évával, ami újból és újból megbicsaklik: jön a bűnbeesés, aztán aranyborjút készítünk, Trianon, Mohács meg nagypéntek – annyi mindent fel lehetne sorolni –, de a mennyei Atya nem bicsaklik meg az ő tervében. Újrakezdjük, újratervezzük, és Isten országát fel fogjuk építeni ezen a földön. Isten nem adja fel, nem dobja be a törölközőt.
Azoknak, akik esetleg megbicsaklottak az idei fölvételi vizsgán, ugyanezt mondanám: ez a mennyei atyai szép vonás ragyogjon az arcukon, ne adják fel az álmaikat, a terveiket. Legszebb vágyunkat, ami bennünk van, amit megfogalmazunk, Isten álmodta belénk. Ha valaki úgy érzi, hogy mérnöki, orvosi, tanári, képzőművészeti vagy bármilyen szakon szeretne mester lenni – mert ezt jelenti egyetemet végezni –, akkor ne adja fel az álmát, hanem menjen, küzdjön, és harcoljon meg azért az eszményért, amelyet maga elé tűzött.
Nem minden lefutásból lesz gól. Ronaldo is nagyon örülne, ha tíz lefutásból tíz gólt tudna lőni, de van még kapufa is, van más egyéb is. Egy-egy kapufa vagy egy-egy kudarc a mi életünkben se vegye el a kedvünket a küzdelemtől! Az élethez mindig fontos a kitartás. Ragyogjon mennyei Atyánknak ez a „soha nem adom fel” szép vonása mindannyiunk arcán!

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .