„Ne öljük meg a jövőnket!”

Az „állami gyilkosságokat” elítélő tiltakozók a Colosseumtól az Angyalvárig vonultak, az 1978-ban hatályba lépett abortusztörvény azonnali eltörlését követelve. Hangsúlyozták, hogy harmincnégy év alatt ötmillió gyermeket öltek meg. „Több születést, kevesebb abortuszt!”, „Elég a csendes népirtásból!”, „Ne öljük meg a jövőnket!” – ilyen és hasonló jelszavak voltak olvashatók a transzparenseken. Negyven bíboros és püspök, több száz egyházi és világi szervezet vett részt a menetben, melyhez horvát, spanyol, francia, lengyel és nigériai csoportok is csatlakoztak. Gyermekes családok vonultak az élen. Olasz sajtóértesülések szerint magyar részvevői is voltak a rendezvénynek.Gianni Alemanno,
Róma főpolgármestere haladt a menet elején. Jelenlétét kritikák kísérték a nőjogi mozgalmak részéről. A felvonulás útvonalát e szervezetek plakátolták ki, a terhesség megszakításának szabadságát és „mindenki előtt nyitott, laikus és ingyenes” női tanácsadói hálózat létrehozását sürgetve.


(MTI, Kossuth rádió)  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .