Napfényes Csíksomlyó

A pünkösdi búcsút elkerülték a „szokásos” esőfelhők. A Kis-Somlyó és Nagy-Somlyó-hegy közötti nyerget ezúttal is több százezer – a világ minden tájáról érkező – zarándok töltötte meg; a legtávolabbról a tízfős argentínai csoport indult. A székelyföldiek egy része a hagyományoknak megfelelően gyalog tette meg a kegyhelyre vezető utat. Budapestről csütörtökön indult el mintegy nyolcszáz utassal a nagy népszerűségnek örvendő zarándokvonat.


Először vett részt a szertartáson hivatalban lévő magyar köztársasági elnök: Áder János magánemberként látogatott el feleségével Csíksomlyóra.

A szentmise végén a csíksomlyói ferencesek képviselője bejelentette: a lengyelországi pálos rend czestochowai kolostorának ajándékozzák a csíksomlyói Mária-kegyszobor másolatát.

A csíksomlyói búcsúval egy időben az idén hetvenéves Berszán Lajos erdélyi atya, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum alapítója vezetésével a pilisszántói Boldogasszony-kápolnában a hívők együtt ünnepelték a Szentlélek kiáradását székely és csángó magyar testvéreinkkel.

-tp-

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .