Nagyvilág

A görögök többsége nem akar kilépni az Európai Unióból

Athén katolikus püspöke, Sevastianos Rossolatos (képünkön) felhívta a politikusok figyelmét arra, hogy igazat beszéljenek, mert a társadalom csak így győzheti le az erkölcsi válságot. A görögök többsége nem akar kilépni az Európai Unióból. Görögország 11,3 millió lakosából száznegyvenezer a katolikus. (KAP)


Aleppo keresztényei az iszlám állam bevonulásától tartanak

Aleppo katolikus érseke, Antoine Audo és Slemon Varduni bagdadi segédpüspök a Nyugat túl késedelmes reagálásában látja az Iszlám Állam terrorszervezet iraki és szíriai térnyerésének okát. Ha Európa és az Egyesült Államok a kora tavaszi előrenyomulás kezdetén közösen léptek volna fel, sikerült volna a dzsihádisták visszaszorítása – mondták a Nemzetközi Karitász római konferenciáján. Audo érsek szerint az aleppói keresztények az észak-iraki Moszul eleste után attól félnek, hogy Aleppo lesz a következő város, amelyet elfoglal az Iszlám Állam. (KAP)

A brit férfiak fele ateista

A londoni egyetem egy munkatársa kilencezer személy megkérdezésével készített felmérést, melynek eredménye szerint a negyvenes éveik közepén járó brit férfiak több mint fele, a nőknek pedig egyharmada ateistának vallja magát. (KNA)

Indiában növekszik a keresztények elleni támadások száma

Indiában tavaly öt keresztényt öltek meg a hite miatt, és több mint háromszáz pap lett támadás áldozata – írja a római Fides hírügynökség. Az országban tavaly összesen hétezer keresztényellenes támadás történt, melyeknek kétezer nő és gyermek esett áldozatául. A tettesek szélsőséges hinduk voltak. (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .