Nagyvilág

A négyszázharminchárom plébánián nyolcszázharminchat egyházmegyés és négyszázhetvennyolc szerzetes pap dolgozik. Az, hogy a katolikus egyház a XVII. század közepén túlélte a holland protestáns elnyomást, főként Joseph Vaz (1651–1711) indiai misszionáriusnak köszönhető, akit most fog szentté avatni Ferenc pápa. A szingaléz és tamil népcsoport közötti polgárháborúban (1983–2009) fontos közvetítő szerepet játszott a katolikus egyház. (Rosdy Pál)

A Fülöp-szigetek katolikus egyháza

A százmilliós Fülöp-szigeteki lakosság nyolcvankét százaléka katolikus. A háromszázharminchárom évig tartó spanyol gyarmati uralom idején a katolikus hit mélyen meggyökerezett a népben. A helyi egyháznak százharmincegy püspöke és kilencezer-kétszáz papja van. A hívek háromezer-háromszáz plébániához tartoznak. (KNA)


Boko Haram: Terror a fiatalok ellen

A nigériai iszlamista terrorszervezet 2014-ben végrehajtott terrorcselekményeinek hetven százaléka gyerekek és fiatalok ellen irányult. Legutóbb Maiduguri városában egy tízéves kislány követett el öngyilkos merényletet, melynek következtében tizenkilenc ember vesztette életét. (KAP)

Franciaországi pápalátogatás 2016-ban?

A párizsi La Croix szerint Ferenc pápa 2016-ban valószínűleg Franciaországba látogat. Már októberben híre ment a látogatásnak, de időpontról akkor még nem volt szó. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .