Keresztény-iszlám kapcsolat a Fülöp-szigeteken

Az iszlám fundamentalizmushoz kapcsolódó katonai szervezetek közé sorolható az Abu Sayyaf, az al-Kaida egyik sejtje, amelynek tagjai a közelmúltban hűséget esküdtek az Iszlám Államnak.

Ebben a kényes helyzetben az egyház nagy meggyőződéssel kínálta fel a párbeszéd lehetőségét, életre hívva a Püspöki Ulama Konferenciát. Ez a testület katolikus püspököket és iszlám vallási vezetőket gyűjt egybe. Célja a közös reflexió, valamint az elköteleződés a béke és a kiengesztelődés ügye mellett.

A Silsilah mozgalom által huszonöt éve elindított Élet a párbeszédben elnevezésű kezdeményezés keresztény és muzulmán gyermekeket, valamint középiskolás és egyetemista korú fiatalokat ismertet meg a párbeszéd fontosságával a képzés, az eszmecsere és az ima eszközeinek felhasználásával. A Silsilah tevékenysége nagy érdeklődésre talált más ázsiai országokban is, például Indonéziában, amely a világ legnépesebb muzulmán országa.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .