Nagyvilág: A madridi előkészületekről Rómában

Ez volt az első nemzetközi tanácskozás a madridi világtalálkozó előkészületi folyamatában. Jelen voltak a 2008-ban Sydney-ben megrendezett találkozó és a 2011-es madridi találkozó szervezőbizottságának tagjai is. Rajtuk kívül hetven ország és harmincöt nemzetközi katolikus közösség, szervezet, illetve mozgalom képviselői voltak jelen, mintegy százötven ember. Magyarországot Nobilis Márió, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága Tanácsadó Testületének titkára képviselte.

Az ülést Stanislaw Rylko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke köszöntötte. George Pell bíboros, Sydney érseke, és segédpüspöke, Anthony Fisher az ausztráliai világtalálkozó gyümölcseiről beszéltek. Arról is szó volt, hogyan válhat egy ilyen világesemény az ifjúságpasztoráció modelljévé.

Április 4-én Antonio Maria Rouco Varela bíboros, Madrid érseke és segédpüspöke, Cesar Augusto Franco Martinez beszélt a spanyol egyház helyzetéről és a világtalálkozó előkészítésében jelentkező kérdésekről, kihívásokról. Spanyol fiatalok is szót kaptak, és elhangzott néhány kezdeti szervezési információ is. Joseph Clemens püspök, a Világiak Pápai Tanácsának titkára pedig bemutatta Benedek pápának a XXIV. ifjúsági világnapra írt üzenetét.

A résztvevők április 5-én, virágvasárnap a Benedek pápa által bemutatott ünnepi szentmisén a Szent Péter téren lehettek tanúi annak, amikor az ausztrál fiatalok átnyújtották az ifjúsági világtalálkozók keresztjét és az azt kísérő Mária-ikont a spanyoloknak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .