Nagyvilág

Pokolgépet robbantottak a meggyilkolt görög ortodoxpap temetésén

Pokolgépes merényletet követtek el október 26-án Fadi Jamil Haddad görög ortodox pap, a qatanai Szent Illés-templom plébánosának temetésén, Nyugat-Szíriában. A robbantásban meghalt két civil és a szíriai hadsereg néhány katonája. A negyvenhárom éves pap holttestét október 25-én találták meg Damaszkusz északi városnegyedében (Jaramana), nem messze attól a helytől, ahol október 19-én egy eddig ismeretlen fegyveres csoport elrabolta. Nyilvánvalóan terrorista cselekményről van szó. A Fides hírügynökség forrásai szerint az emberrablók ötszázötven millió euró váltságdíjat követeltek a pap családjától és egyházától. Ennek az összegnek az összegyűjtése azonban lehetetlen volt. A Szíriában jelen levő keresztény közösségek közül a görög ortodox a legnépesebb, közel ötszázezer hívővel. (VR/MTI).

Pálos előljáró kitüntetése

Áder János köztársasági elnök átadta Roman Majewski atyának, a lengyelországi Częstochowában lévő Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnökének a magyar érdemrend középkeresztjét Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, október 23-án.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .