Nagyvilág

Hatszáz résztvevőt várnak. A helyszín megválasztása nem véletlen hetven évvel a II. világháború kezdete után, harminc évvel II. János Pál pápa első lengyelországi útja után, és húsz évvel a vasfüggöny lehullása után.

A papságot újra felfedezni

A Kirche in Not (Szükséget szenvedő egyház) elnevezésű nemzetközi katolikus segélyszervezet elnöke, P. Joaquín Alliende személyes levélben köszönte meg a Szentatyának a „papság éve” meghirdetését. Reméli, hogy ez az év a papi hivatásért való hálaadás ideje lesz, a papi hivatás szépsége újrafelfedezésének éve lesz. A papok a jelenlegi világgazdasági helyzetben megosztják a szegényekkel szegénységüket. A XVI. Benedek pápa által meghirdetett „papság éve” június 19-én kezdődik, és jövő év június 19-ig tart. Mottója: Hűség Krisztushoz, a pap hűsége.

A pápa szolidaritása Terrazas bíborossal

Április 17-én felrobbantották Julio Terrazas bíboros, Santa Cruz-i érsek, a bolíviai püspöki kar elnökének házát. A Szentatya – államtitkára, Tarcisio Bertone bíboros aláírásával ellátott – üzenetében csatlakozik a bolíviai főpásztorok, szerzetesi közösségek és a hívek imáihoz. Mélyen elítéli az erőszakos cselekedetet, ahogy elítélendő minden olyan megnyilvánulás, amelynek ártó, romboló szándék vagy megfélemlítés a célja. Ellenkezik a keresztény értékekkel, a szeretettel, a közösséggel és a kölcsönös tisztelettel – olvashatjuk a pápai üzenetben.

Híreinket a Zenit, a VR, az MK, a CNA, a KAP, a KNA, a CIG információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .