Mozgó kolostor – huszadszor

„Zarándoklatunk kiváló alkalom önmagunk jobb megismerésére, a vidámságra, a kapcsolatok építésére és a testmozgásra – mondja Dobszay Benedek, a ferencesek új provinciálisa, a zarándoklat fő szervezője. – Az út fáradságát és imáinkat minden évben papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a velünk tartók némelyikében megerősödik a hivatás iránti vonzalom, és olyanok is vannak, akik a zarándoklat napjaiban találnak rá későbbi házastársukra.”Bármely korosztály tagjai jelentkezhetnek, de a népes csoport együtt haladása szempontjából fontos, hogy minden zarándok megfelelő kondícióban legyen az összesen százharminc kilométeres táv megtételére. Az útvonal: Esztergom–Szob–Márianosztra–Kemence– Patak–Szécsény–Mátraverebély-Szentkút.

A napok ritmusát a reggeli és az esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság adja. Alkalom nyílik komoly beszélgetésekre, ismerkedésre és vidám együttlétre is. A Pilis, a Börzsöny és a Cserhát ösvényein, olykor országúton vagy szántóföldek között, vagyis változatos terepen, viszonylag erős tempóban teszik meg a távot. A csomagokat teherautó szállítja, a zarándokoknak csak a napi felszerelést kell vinniük. Napközben három-négy alkalommal találkoznak a kísérőautóval. A szervezők utasításainak végrehajtását mindenkitől elvárják.

A zarándokok napi egyszer meleg ételt kapnak, a többi étkezésről mindenki maga gondoskodik. A kenyérbeszerzést központilag oldják meg. A zarándoklatot orvos is kíséri. A részvételi díj négyezer forint, ami nem tartalmazza az oda- és hazautazás költségét. Aki nem tud elejétől részt venni a zarándoklaton, bármelyik szálláshelyen csatlakozhat. Ez esetben a részvételi díj napi hétszáz forint. A jelentkezők augusztus 10-éig, a www.ferencesek. hu/zarandoklat oldalon regisztrálhatnak, ahol részletes programot és további tájékoztatást is találhatnak.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .