Mozdony Savaria szentjével

A szombathelyi vasútállomás egyik üzemcsarnokában álltak munkába a Loc & More Kft. munkatársai, hogy két nap alatt felhelyezzék a mozdonyra a körülbelül húsz méter hosszú és három méter magas különleges fóliát. A tervezéstől a gyártásig és a felhelyezésig hosszabb idő telik el, és millió apró dologra kell odafigyelni – mondta el a martinus.hu, a Szombat­helyi egyházmegye honlapja szerkesztőségének Szauer Mátyás, a cég egyik tulajdonosa. A fólia jól bírja a kemény téli hideget és a nyári forróságot, öt évig állja az időjárás viszontagságait: nem foszlik, és a színeket is tartja.
A grafikában Szent Márton életének egyik legismertebb jelenetét, a köpeny megosztását ábrázolta a tervező, Gerencsér Tamás. A kép folytatása az álomjelenetet és Krisztus arcát tükrözi vissza. Az ábrázoláson feltűnik még a szombathelyi székesegyház, a város és az egyházmegye jubileumi évre készített logója is.
A MÁV-START szerelvénye a tervek szerint főként a Szombathely és Budapest között közlekedő intercity járatokat húzza majd, de a forgalmi igényekhez igazodva más útvonalakon is feltűnik.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .