Miseközvetítés a Gyimesekből

A szertartást Csintalan László mutatja be. A csíkdelnei esperes-plébános tizennyolc évvel ezelőtt a főegyházmegye tanfelügyelőjeként maga is sokat tett az iskola felépítéséért. A jeles esemény fényét a hetventagú énekkar színesíti. A misén húsz településről, a tanulók származási helyéről érkező atya koncelebrál.
A gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium is az önzetlenség és az adakozó szeret példája. A tanintézmény falai között napjainkban az óvodától az érettségiig félezer gyermek tanul, a kollégiumban száz diáknak van helye. A líceumban a tanárok nagy hangsúlyt fektetnek a vallási oktatásra, a magyar nyelv és a természettudományok színvonalas tanítására. A nyelvoktatásban a helyi pedagógusokat ír és német vendégtanárok segítik. A vezetők arra is gondot fordítanak, hogy a bentlakásos gyerekek minden hétvégén hazajuthassanak, így ne szakadjon meg kapcsolatuk a családjukkal.

„A Duna Televíziónak és a médiának kiemelkedő szerepe van abban, hogy a világ megismerte a Tatros völgyében fekvő kis települést s a líceumot – köszöni meg a csatorna gesztusát Berszán Lajos, az iskola alapítója, lelkivezetője.

A mise keretei között egy volt növendék gyermeke is elnyeri a keresztség szentségét.

A nézők a szentmisét november 18-án, vasárnap 11.00 órakor tekinthetik meg a Duna Televízió műsorán.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .