Mindszenty-zarándoklat Esztergomban

Udvardy György pécsi megyés püspök szentbeszédében Mindszentyt a jó pásztor, a tanító, a mester és pap példájaként állította az ünneplő sokaság elé.
A szentmisét követően a zarándokok Erdő Péter vezetésével Mindszenty József és Boldog Meszlényi Zoltán sírjánál imádkoztak az altemplomban, közbenjárásukat kérve hazánkért és népünkért.


A zarándoklat keretében hagyományosan kerékpárral érkeztek a szentmisére a budapesti Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola diákjai. Az út lelkivezetője Székely János esztergom–budapesti segédpüspök volt, aki maga is kerékpáron tette meg az utat Budapesttől Esztergomig.
A zarándoklathoz kapcsolódóan tartják a Devictus vincit című, középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő országos döntőjét az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban. Ezzel zárul a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány háromfordulós, történelmi vetélkedősorozata. A megmérettetésen ötvennél több középiskola csapata vett részt.

Fotó: MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .