Kettétört a kereszt a viharban

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a kereszt az úttestre zuhant, de sérülést nem okozott. A ferences rendi templom épületét a tűzoltók elővigyázatosságból szalagkordonnal vették körül, és átvizsgálták a tetőszerkezetet, amely nem károsodott számottevően.


Lapunk kérdésére Rácz Piusz szombathelyi ferences szerzetes elmondta, hogy a homlokzat feletti, rézzel bevont fakereszt kettétört, amikor lezuhant. Helyreállítani már nem lehet, ezért egy újra lesz szükség. Mivel a tetőszerkezet egyébként is felújításra vár, valószínűleg azzal egy időben, vélhetően a nyáron helyezik majd el az új keresztet. A napokban mérik fel, voltaképp mekkora károk keletkeztek, és beázik-e a templom a kereszt nélkül.
A katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy Vas megyében a viharos szél tetőket bontott meg, fákat döntött az útra, ágak estek járművekre, de senki sem sérült meg. A megyében a legtöbb riasztást Szombathely és Kőszeg környékéről kapták.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..