Mindennapok világában

Lapunk hasábjairól is ismerős a most rádiós Szikora József tiszta gondolkodása, érzékenysége. Riporterként járta a határokon inneni és túli helyeket, kereste az emberek arcát. Írásaiban nemegyszer említi, hogy történetek, tárgyak, emberek közt utazva lehet igazán meggyőződni arról, ami kereszténységünk lényege. Amint egyik legsikeresebb írásában igazolja is. A címe: Akinek füle van… De sorolhatnánk mást is: kistárcát, jegyzetet, egyéb publicisztikai műfajt, amelyek korunk meglehetősen ellentmondásos helyzetében a józan gondolkodású publicistát az igazság és a tisztesség politikai elfogultságok nélküli képviselőjeként mutatják be.

Az újságíró túllép a szigorú műfaji határokon, s a napjainkban népszerű vegyes műfaj tükrében szerencsésen láttatja a belül zajló lélektörténeteket – elbeszélő hangon. E sorok írója számára a könyv Tóparti jegyzetek ciklusának miniatűr darabjai azok, amelyek leginkább a szerző tehetségére irányítják a figyelmet – gondolat és nemegyszer költészet találkozik bennük, ami azt jelenti: Szikora József az írásban kisvilágok mestere.

(Szikora József: A vízben. Széphalom Könyvműhely, ára: 1600 Ft)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .