Isten hívására felelt

Végül mégis Isten volt az erősebb. Meghívásának és a meghívást elutasító magatartásának körülményeiről, valamint az igen kimondása előtti isteni figyelmeztetésekről is megtudhatunk részleteket. Rumszauer Miklós felnőttfejjel, diplomával a kezében, ügyvédi hivatását odahagyva lett lelkipásztor. A vallomásos kötetből kiderül, hogy a pap és az ügyvéd munkája szerinte sokban hasonlít egymáshoz: az ügyvéd védence érdekeit képviseli, a pap pedig a rábízott híveknek kegyelemben való előbbrejutásáért küzd.

Megismerhetjük a plébános fiatalkorát, szüleit és a háromgyermekes család életének néhány részletét, az otthon megtapasztalt szeretet minden problémát leküzdő erejét. Feltárul a szülők neveltetésükre fordított figyelme, amely a kultúra és a nyelvek ismeretének fontosságára is kiterjedt, és megbizonyosodhatunk a harmonikus családi élet légkörének embert formáló szerepéről.

A kötet további részeiben a kánonjog szakembere a házasságok gyakori problémáiról, az azokat előidéző okokról, a pap szerepéről e sebek gyógyulásában, szeretetről, szerelemről, az egyházi ünnepekről és az imádságról, a lelkigondozás fontosságáról, a zarándokutak és a lelkiségi mozgalmak jelentőségéről beszél.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .