Mindennapi kenyér

– A szociális munka lényege a rászorulók támogatása. A leghatékonyabb, legnagyobb segítség, ha az embereket munkahelyhez juttatjuk. Ha abban segítjük őket, hogy értékteremtő munkát végezhessenek, amelyben önmagukat is újjáépíthetik. Ugyanakkor azt akartuk, hogy a munka, amit adunk, összeegyeztethető legyen a máltai szellemiséggel. A kenyér szimbólumként és termékként is közel áll a szolgálatunkhoz – mondta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

 

Karácsony előtt a szervezet köszönetet mondott a pékség támogatóinak: a harmadik kerület önkormányzatának, amely ingyen bocsátotta rendelkezésre a pékségnek otthont adó helyiséget, a Gyermelyi Vállalatcsoportnak, amely lisztet ad, Twickel Györgynek, a máltai lovagrend tagjának, aki adományával segíti a pékséget, illetve az Országos Foglalkoztatási Alapítványnak, amely támogatta a kezdeményezés megvalósulását.

 

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .