Mindenkihez szól a küldetés

Fotó: Kling Márk

 

Az eseményen Kisiván Csaba ifjúsági referens ismertette az ifjúságpasztorációs zsinati munkadokumentumot, amelyről ezután Varga László püspökkel beszélgettek a résztvevők. „Mindenkihez szól a küldetés, mindenkiben ott van Isten Szentlelke. Ő a saját Lelkét lehelte a saját képére alkotott emberbe. Meg kell találni azt a nyelvet, azt a hangot, amellyel be tudunk lépni a világába” – mondta a főpásztor.
A fórum után szentmise következett, amelyet a megyéspüspök mutatott be.
Homíliájában Varga László hangsúlyozta: Az ifjúságpasztorációban, illetve az evangelizációban a tűz a legfontosabb. „Isten szenvedélyes szeretet, a Szentháromság tele van szenvedéllyel. Az Atya mindent odaad a Fiúnak, a Fiú mindent visszaad az Atyának, és ez az állandó önátadás a Szentlélekben történik. Isten szenvedélyesen szereti népét, szenvedélyesen szeret mindegyikünket. A szenvedélyes istenszeretet az, ami hiányzik belőlünk. Szeretgetjük Istent, meg is tesszük a parancsait, meg nem is, válogatva, melyiket igen, melyiket nem. Olyan keresztényekre és olyan fiatalokra van szükség, akikben ott lobog a tűz Isten, egymás és az Egyház iránt” – hangsúlyozta a főpásztor. A szentmise után a fiatalok a zsinati dokumentummal kapcsolatos kérdéseiket dolgozták fel kisebb csoportokban.
Az ifjúságpasztorációs zsinati munkadokumentum megtalálható a Kaposvári Egyházmegye honlapján: kaposvar.egyhazmegye.hu.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .