Mindannyiunk üdvére jött…

A különböző keresztény felekezetekhez tartozó fiatalok közösen szolgálnak a nagyobb ünnepeken a város templomaiban és a környező településeken, illetve havonta egy gitáros szentmisét is szerveznek. A körülbelül harminc főből álló társaság tavaly rendezte meg először Békéscsabán az ökumenikus karácsonyvárást. A sikerre való tekintettel idén újra megszervezték az adventi programsorozatot. A katolikus, evangélikus és református testvéregyházak közös karácsonyvárásának két helyszíne az erzsébetvárosi, vagy ismertebb nevén jaminai Jézus Szíve-templom, illetve a szintén abban a városrészben található evangélikus templom.

A szervezők minden vasárnap, a forró tea mellett hangulatos koncertekkel, előadásokkal is várják a karácsonyra készülőket. Advent első vasárnapján díszítőversennyel egybekötött ünnepélyes karácsonyfa- kivilágítás nyitotta meg a programsorozatot. Természetesen nem maradhatott el a zene sem: Csiszér László, az ökumenikusan nyitott katolikus Új Jeruzsálem közösség tagja és társai tartottak evangelizációs koncertet. Az első adventi gyertya meggyújtása után pedig szentmise zárta a november 30-ai programokat. A testvéries karácsonyvárás vasárnaponként folytatódik. December 7-én ifjúsági mise keretében a Mikulás is megérkezik a gyerekekhez, akik ezután a Napsugár Bábszínház bábos betlehemes előadását is megnézhetik. Végül – mint minden alkalommal – a gyertyagyújtás és szentmise zárja a napot. Advent harmadik vasárnapján az evangélikus templom ad otthont a programoknak. A hagyományos karácsonyi mézeskalács- készítés után az általános és középiskolásokból álló Csabai Színistúdió előadása várja a kicsiket és a nagyokat. Az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása előtt a Missio Együttes ad majd koncertet. Az idei karácsonyváró programsorozatot betlehemes játék zárja a templom előtt felállított szalmás istállóban, élő állatokkal.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .