A mexikói püspökök az élet védelmében

Fotó: News.va

 Az élet nem olyan érték, amelyet mi adtunk magunknak, hanem kaptuk – szól a püspökök üzenete, melyet Francisco Javier Chavolla Ramos, Toluca püspöke, a mexikói püspöki konferencia életvédő bizottságának elnöke írt alá. Senkinek sincs joga megsérteni a másik emberi lény integritását, és egyetlen emberi lény sem lehet kutatás tárgya, csak azért mert idős, beteg, testi vagy értelmi fogyatékkal él, vagy mert migráns – olvasható az állásfoglalásban.
Mexikóban a családi életet ma számos veszély fenyegeti. Törvényekben rögzített változásokat akarnak bevezetni, melyek a házasság jellegét és méltóságát, az élet tiszteletét és a család identitását érintik. Korunk társadalmában felelősséggel betartják az állatok tiszteletének alapelvét, miközben egy születendő emberi élet halálba küldését jogként értelmezik. Lassanként az egész társadalmat átható embertelen és bűnös zavarkeltés ez, amelynek következtében ma Mexikóban gyermekek ezrei nem születnek meg, mert magzatként megölik őket – szól a mexikói püspökök állásfoglalása.
Az egyházi vezetők szava erős visszhangot keltett a papok és a hívek körében. Ezek a kihívások cselekvésre szólítanak bennünket, hiszen komoly emberi és társadalmi felelősséget hordozunk. Az angyal Máriához intézett szava – „Ne félj!” – arra int bennünket, hogy félelem nélkül védelmezzük az életet. A nagyböjt kivételes ideje jó alkalmat teremt arra, hogy kijavítsuk a hibáinkat, felülvizsgáljuk téves nézeteinket, és főként, hogy megtörjük a csendet, mert a hallgatásunk bűnrészessé tesz bennünket.
A mexikói püspökök végül arra intik a híveket, hogy együtt kérjenek bocsánatot meg­annyi emberi élet abortuszok általi kioltásáért, hiszen a hallgatásunk is hozzájárult e bűnök elkövetéséhez.

 

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .