Mérföldkő az életúton

Bucskó Nándor az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium diákja volt. Felsőfokú végzettséget szerzett, az agráriumban dolgozott, tanult a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, és több évet külföldön is töltött: így jutott el életútjának egyik legfontosabb állomásához, a papszenteléshez. A Sapientián hallgatóként töltött ideje alatt döntött úgy, hogy belép a ferences rendbe. Ősszel prefektusként tért vissza Esztergomba, ahol jelenleg egy hetedikes osztályt pasztorál.
E rendi eseményeknek általában a pasaréti ferences templom ad otthont. Dobszay Benedek tartományfőnök rövid beszámolójában elmondta, hogy több ok miatt tartották az ünnepet ezúttal Esztergomban: „Egyfelől szerettük volna, hogy abban a közegben legyen a szentelés, ahol Nándor testvér a mindennapi tevékenységeit is végzi. Másfelől pedig azt látjuk, hogy nekünk is jót tesz, ha ezekkel az ünnepekkel körbejárjuk az országot. Esztergomra egyébként mindig úgy tekintettünk, mint hivatásgondozó helyünkre, és úgy gondoltuk, hogy egy ilyen szentelés jó példa lehet az ott élő diákok számára. Így a dátum kiválasztásában az is szempont volt, hogy az ünnep még a tanév idején legyen, és így a tanulók is részt tudjanak venni rajta.”
A papszentelés szertartása június 8-án, 11 órakor kezdődött, az esztergomi ferences templomban, Nándor testvér pedig június
9-én tartotta újmiséjét Esztergomban. Bucskó Nándor június 16-án a hernádvécsei katolikus templomban is tartott újmisét.

Forrás: Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .