Mentorképző program indult Szombathelyen

Az első nap közös szentmisével indult, ­Németh Norbert egyetemi lelkész a jézusi lelkületű böjtölésben rejlő lehetőségekről és a helytelen böjt buktatóiról tanította a résztvevőket. Kató Csaba és felesége, Kató-Bellavics Ágota az emberi játszmákkal foglalkoztak. A jelenlévők a saját életükben történt játszmákat igyekeztek leleplezni, elemezni, valamint azok elkerülésének lehetőségeit is megvizsgálni. Belehelyezkedtek a drámaháromszög egyes szerepeibe, és elképzelték, milyen a megmentő, az üldöző és az áldozat szerepe. Ezeket érdemes a magunk és mások viselkedésében is észrevennünk, és annak megfelelően továbblépnünk a kommunikációban.
Szó esett arról is, hogy mindez milyen módon lehet jelen egy mentor-mentorált kapcsolatban. Miként válhat egy felismert játszma akadályozó tényezőből személyiséget fejlesztő és a kapcsolatot építő tényezővé. A játszmák és a félreértések megelőzésének egyik leghatékonyabb módjával, a szövetségkötéssel is foglalkoztak a jelenlévők. A szövetségkötés a közös munkát megelőző kérések, igények, szabályok, keretek és célok tisztázása, amely nemcsak a mentori szolgálatban, hanem a hitoktatói munka során vagy akár a munkatársakkal való együttműködésben is nagyon hasznos lehet.

Forrás: Marx Nóra

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .