Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak

A szeretetszolgálat tájékoztatása szerint a pékségben készülő kenyér nagy része az intézményekhez kerül, de helyben is árusítanak majd friss kenyeret. A legolcsóbb, egyszerű kenyeret készülnek sütni, amit a lehető legalacsonyabb áron lehet megvásárolni. A pékség ily módon nemcsak szociális foglalkoztatóként, hanem a környék kispénzű lakóit kiszolgáló szociális üzletként is működik majd.

A szeptemberben nyíló üzlet hét alkalmazottja közül öten lesznek megváltozott munkaképességűek. A pékség a máltai szeretetszolgálat első olyan munkahelyteremtő vállalkozása, amely megváltozott munkaképességű embereket – kerekes székhez kötött, esetleg látás- vagy hallássérült dolgozókat – alkalmaz.

A máltai szeretetszolgálat korábban is alapított foglalkoztatási céllal piacképes üzleti vállalkozásokat. Tarnabodon hatodik éve működik egy harminc embernek munkát adó elektronikai bontóüzem; Tokajban fonott bútorok és felszerelések készítésére képeztek ki huszonöt tartósan munkanélküli személyt. Az óbudai pékség abban a tekintetben lesz egyedülálló, hogy fogyatékkal élő emberek dolgoznak teljes körűen akadálymentesített környezetben.

A kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a pékség egy Zápor utcai, 142 négyzetméter alapterületű üzlethelyiségben kap helyet, és a következő öt évben térítésmentesen használhatja a máltai szeretetszolgálat. (MTI/MK)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .