Megújult a Szent Család-plébánia háza

Legutóbb 1992-ben újították föl a házat, ahol ministráns hétvégéket, Alfa-lelkinapokat, az elsőáldozók lelkinapjait tartották. Időközben – amikor az egyház ismét kiléphetett a templom falai közül – kicsinek bizonyult a kántortanítói ház, s annyira elhasználódott, hogy időszerűvé vált a felújítása.

Füzes Ádám atya, a Szent Család-templom plébánosa három lépésben gondolta el a csobánkai ház megújítását. Előbb az úgynevezett nagy házat kellett rendbe tenni, majd a melléképületben újabb közösségi teret alakítanak ki, végül a tágas kertben kempingszerűen sátorhelyeket hoznak létre, hozzájuk tartozó mellékhelyiségekkel.


Krizba György és felesége, Moldoványi Judit építész házaspár, a felújítás tervezői egy éve a Szent Család-plébánia területéről éppen Csobánkára költöztek, s ennek a szerencsés egybeesésnek köszönhetően szakmai szempontból végigkísérték az építkezést.

A hatodik kerületi (terézvárosi) önkormányzat jelentős összeggel járult hozzá a nagy épület felújításához, melyet szeptember 5-én adtak át Hassay Zsófia polgármester jelenlétében, s áldotta meg Füzes Ádám atya és augusztus óta utóda a Szent Család-plébánián, Udvardy Tamás lelkipásztor. Jelen volt Erdődi Ferenc csobánkai plébános és Winkler Sándor Józsefné csobánkai polgármester.

A ház egész évben várja a legfeljebb húszfős csoportokat. Bármelyik plébániát, cserkészcsapatot szívesen látják a szép külsőt öltött, gyönyörű környezetben lévő lelkigyakorlatos házban.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .