Megújult a lelki otthon

A Szent György tiszteletére épített templom külső felújítása 2003-ban kezdődött. A torony tartószerkezetének megerősítése után a sisak rézhéjazatot kapott. Ekkor kerültek fel a tűzzománc óralapok. Három évvel később, 2006-ban készült el a templom külső és belső villámvédelme. A tetőszerkezet javítását követően a régi palaburkolatot cserépfedés váltotta fel. A munkálatok az ablakok és ajtók cseréjével és helyreállításával, a kőrestaurátori munkákkal és a külső vakolással folytatódtak. Végül a külső festés tette széppé a falu lakóinak lelki otthonát. Idén elkészült a templom környezetében a díszburkolat, parkosított templomtér várja a járókelőket, s odafönt működik a toronyóra.

A felújítás az esztergom-budapesti érsekség nagylelkű támogatásával, a korábbi Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának segítségével és a hívek nagylelkű adományainak köszönhetően valósulhatott meg. Mint Szabó Zoltán plébános elmondta, bízik abban, hogy a széppé tett épület elősegíti a község lelki megújulását, egyre több embernek lesz Isten háza, imádságos otthona.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .