Megújulnak a Máltai Szeretetszolgálat épületei

Fotó: Merényi Zita

 

Európai uniós forrásból, a „Széchenyi 2020” program keretében különböző fejlesztések valósulhatnak meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítőprogramjainak hátteret adó intézményekben az ország több településén. A rendelkezésre álló forrás 648,95 millió forint vissza nem térítendő támogatás, amelyből épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, az energiafelhasználási mutatók javítására, illetve tartósan használt eszközök és járművek beszerzésére kerülhet sor.
A fejlesztések során a Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben lehetőség nyílik a helyenként hatvanévesnél is idősebb nyílászárók cseréjére, a hiányzó szigetelések pótlására, illetve a kényszerűségből tárolásra használt helyiségek helyett modern raktárak kialakítására is. A beruházásoknak köszönhetően régi épületbelsők átalakításával közösségi terek jönnek létre, illetve az utóbbi időben jelentősen megnövekedett adminisztrációs feladatok ellátására alkalmas irodákat is létesítenek. Az infrastrukturális beruházások mellett a mindennapi munkához szükséges eszközök, illetve teher- és személyszállításra alkalmas járművek beszerzése is a program részét képezi. A fejlesztések Sátoraljaújhelytől Győrig hat, úgynevezett konvergenciarégióban valósulnak meg.
A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében című, EFOP-2.2.16 kódszámú pályázat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatott intézményeiben nemcsak a munkavégzést teszi hatékonyabbá, hanem lehetőséget ad a segélyszervezet munkájával ellátott terület növelésére is.
Projektazonosító: EFOP-2.2.15-16-2017-00001.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .