Megújulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei

A Karitatív Tanács tagszervezetei közül a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt egyenként hatszázötvenmillió forintot, a Baptista Szeretetszolgálat pedig hatszáznegyvenmillió forintot nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán. Kétszáz-kétszázmillió forint támogatást kapott a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.
A pályázaton elnyert pénzből negyvenkét helyszínen valósulnak meg infrastrukturális beruházások: tizenkét logisztikai bázis és irodaterület, illetve harminc kisebb regionális iroda, raktárépület és helyi központ újul meg. Ezenkívül a segítést szolgáló szállítóeszközöket és számítógépeket, illetve a rakodást segítő eszközöket is beszerezhetnek a szervezetek a pályázaton elnyert pénzből – mondta az államtitkár.
Soltész Miklós szólt arról is, hogy a pályázat kiírását a karitatív szervezetek megnövekedett feladatai is indokolták. Mint mondta, a szervezetek óriási szerepet vállalnak a szegények és az elesettek mindennapi ellátásában, emellett a migrációs hullám miatt a határ mellett, továbbá a Közel-Keleten is segítenek.
Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a karitatív szervezet a támogatásból a sátoraljaújhelyi, a pécsi, a győri, a dorogi és a tatai épületét, valamint a Tiszaörsön működő közösségi házát és táborhelyét újítja fel. Az ügyvezető alelnök hozzátette: a pályázat korábban meg nem valósítható fejlesztéseket tesz lehetővé a szeretetszolgálat számára. Rengeteg támogatást kapnak ugyan, de azok mindig konkrét célra, segítségnyújtásra érkeznek, ezért az adományokból és támogatásokból nem juthat forrás infrastruktúrájuk javítására.
„A fejlesztésre ugyanakkor nagy szükség van, mert bár a rendszerváltás óta sok épületet kapott használatra a szervezet, ezek döntő többségre nem arra a célra épült, amelyre a szeretetszolgálat használja” – mutatott rá Győri-Dani Lajos.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .