Megújul a szegedi dóm

Idén nyárra a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada a Dóm tér túloldalára került át, megfordították a nézőteret, hogy a székesegyház főbejárata előtti részen elkezdődhessenek a munkálatok. Az elő lép cső alatti helyiségeket, a nyári fesztivál idején használt öltőzőket, raktárakat elbontották; ott a zarándokok és turisták fogadására alkalmas látogatóközpontot hoznak létre. Kijavítják a fogadalmi templom külső és belső sérüléseit, az oltár kőbaldachinját pedig áthelyezik a kupola alá, így a szentély eddig eltakart részletei is láthatóvá válnak.

A felújítás Gunther Zsolt Ybl-díjas építész és Váncza László tervei szerint valósul meg. Az eddig kihasználatlan helyiségek bevonásával az egyház tevékenységéhez szorosan kapcsolódó közösségi funkciók kerülhetnek be a székesegyházba, erősítve ezzel a vallás, a kultúra és a tudomány már a Dóm tér tervezésekor is szem előtt tartott egységét.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .