Megerősödni a hitben

 

Szentbeszédében Erdő Péter bíboros kiemelte: „Húsz éve annak, hogy Pápai Lajos püspök elnyerte az egyházi rend szentségének legmagasabb fokozatát. Közösen adunk hálát húszesztendős püspöki szolgálatáért. Húsvét után a tanítványok is találkoztak egymással. Megerősítették egymás hitét. Megosztották örömüket, hogy találkoztak a feltámadt Úrral. A püspöki szolgálat az apostolok küldetést folytatja. Hálaadásunk tehát kötelez is minket arra, hogy átelmélkedjük, hogyan döbbentek rá hitük és küldetésük központi igazságára Krisztus tanítványai a feltámadás után.”

A szentmise után Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte a jubilánst, és a Győr-Moson-Sopron Megyéért kitüntető cím ezüst fokozatában részesítette.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere is méltatta és megajándékozta az ünnepeltet, az egyházmegye papsága és a püspökség dolgozói pedig Kisléghi Nagy Ádám festőművész festményét ajándékozták a jubiláns püspöknek.

JKA

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .