Megáldották Szent Flórián szobrát Rákóczifalván

A szoboravató ünnepség a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsorával kezdődött. A három méter magas Szent Flórián-szobrot Szalai Norbert népi iparművész faragta.
Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, aki a tűzoltói hivatás lényegét, az állhatatosságot, a becsületet és embertársaink megsegítésének erényét jeleníti meg. Élete minden ember számára követendő példa. „Számunkra, keresztény emberek számára a jelentősége az, hogy meghalt a hitéért, vértanúja volt Egyházunknak, s a hitből táplálkozott a bajtársiassága, az önzetlensége és a bajbajutottak iránti se­gí­tő­kész­sége. Ez üzenet a társadalomnak” – hangsúlyozta Beer Miklós megyéspüspök.
A szobrot Kállai Mária helyi országgyűlési képviselő és Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára leplezte le, majd a főpásztor áldotta meg. A szobor felállítását a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány kezdeményezte. Rákóczifalván csaknem 110 éve működik tűzoltó-egyesület, ezért nem véletlen, hogy a védőszentet ábrázoló szobor a templom mellett kapott helyet. Az ünnepségen átadták a templom új gyógy- és dísznövénykertjét is, amelyet a Váci Egyházmegye a Belügyminisztérium támogatásával, egy közfoglalkoztatási egyedi mintaprogram keretében valósított meg. A gyógy- és dísznövénykert nemcsak a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja. Általa a fiatalok is ösztönözhetők a természet szeretetére és gondozására – fogalmazott Beer Miklós megyéspüspök.

Forrás és fotó: Szolnok TV, Váci Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .