Megáldották a felújított Padányi iskolát Veszprémben

Az ünnepségre a több mint egy éven át tartó, mintegy félmilliárd forint összegű állami támogatással megvalósult felújítást követően került sor. Szabó László Miklós igazgató a köszöntőjében elmondta, hogy ilyen jelentős mértékű fejlesztés évtizedek óta nem történt az intézményben. A beruházás során tizenkét tanterem újult meg. A felújítás befejezése után egy európai uniós pályázat keretében új előadótermet is kialakítottak. Az igazgató hozzátette, hogy további munkálatok várhatók. Elkészültek az iskolaudvar rendezésének és a tetőtér beépítésének tervei is.
Az intézményvezető megköszönte a tanárok és a diákok türelmét. Büszkén mondta el, hogy a megterhelő körülmények az eredményeket nem befolyásolták: az előző tanévben történetének legjobb tanulmányi átlagát érte el az iskola.
Az igazgató beszéde után Márfi Gyula érsek és Mail József gazdasági helynök a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát adta át Kálmán Róbert műszaki vezetőnek, aki tizenegy éve dolgozik karbantartóként az iskolában, és a felújítás idején önkéntes munkájával is sokat tett az intézményért.
Márfi Gyula érsek az épület megáldása előtt köszöntőjében elmondta, különösen kedves és fontos számára a főegyházmegye legnagyobb iskolája, hiszen tanítási időben hétköznap reggel hetente többször is az intézmény kápolnájában mutat be szentmisét a diákoknak.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .