Még ötvenhat hét Madridig

A spanyol főváros már lázasan készül az eseményre, amelyre körülbelül kétmillió zarándokot várnak. A regisztráció július 1-jével el is kezdődött – a honlapon keresztül lehet jelentkezni – a spanyol mellett angol, francia, olasz vagy lengyel nyelven. Az első regisztráció XVI. Benedek pápától érkezett, aki a hagyományokhoz hűen jelen lesz a legfontosabb eseményeken: a szombati virrasztáson és a vasárnapi záró szentmisén. – A világtalálkozó mindenkié, nemcsak a gazdagoké. Akinek több lehetősége van, segítenie kell másokon: a szolidaritás az ifjúsági világtalálkozó leghangsúlyosabb eleme – emelte ki César Franco madridi segédpüspök, a program főkoordinátora. Minden jelentkezőt arra kérnek a szervezők, hogy a regisztrációs díj mellett fizessen be tíz eurót egy szolidaritási alapba, amelyből a legszegényebb országokból érkező fiatalok utazását támogatják. Gazdasági helyzetük szerint három különböző csoportra osztották a világ országait – Magyarország a középső csoportba került –, ennek alapján különböző kedvezményeket vehetnek igénybe a fiatalok.

A regisztráció mellett a lelki felkészülés is megkezdődött. A papság évének lezárása alkalmából például bemutattak a honlapon két papot, akiknek hivatása szorosan összefonódott az ifjúsági világtalálkozókkal.

Az 1991-es denveri találkozó Isten hívásának megerősítése volt a számomra – emlékszik vissza a Costa Ricából származó Oscar, akit májusban szenteltek fel. – Az akkori mottó átgondolása – Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen – végképp eldöntötte számomra, hogy mindenben Krisztust akarom követni. Egyházmegyés csoportommal együtt biztosan részt veszek a madridi találkozón is. Az Úr hűségén elmélkedem majd, aki kisgyermekkorom óta hívott, aztán megerősítette ezt a hívást Denverben, Torontóban és Kölnben is, ahol már szeminaristaként vettem részt a világtalálkozón. Madridban immár mint pap szolgálom majd a fiatalokat, akik azért jönnek, hogy a pápával együtt hirdessék: megéri Krisztusban élni, aki a hit útján haladva mindig ott van mellettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..